Outplacement & Corona

De coronacrisis beïnvloed onze normale gang van zaken en ieders leven. Mensen werken thuis, en horeca, winkels en scholen zijn gesloten. De ziekenhuizen draaien overuren. Maar door alle maatregelen die zijn genomen wordt ook de arbeidsmarkt beïnvloed, zowel op de korte als lange termijn.

Door de genomen maatregelen om het coronavirus te bestrijden, is onze begeleiding van kandidaten er ook anders uit gaan zien. De coaching sessies en gesprekken vinden nu telefonisch of via Facetime plaats. Outplacement Op Maat is goed in staat om de dienstverlening digitaal uit te voeren. We werkten in het verleden ook al met online tools, en er komen nog steeds nieuwe vacatures beschikbaar. Het solliciteren en participeren op de arbeidsmarkt blijft relevant, misschien juist wel in deze tijden. Je kunt immers altijd aan je sollicitatievaardigheden werken en een netwerk opbouwen. Wil je meer weten over hoe Outplacement op Maat het nu aanpakt? Voel je vrij om contact met ons op te nemen, ook als je alleen even wilt sparren.

Zekerheid in onduidelijke tijden

Op dit moment is alles onzeker en weet niemand hoe de wereld er over een paar maanden of een jaar uit gaat zien. We raden je daarom aan om, als je bij je huidige werkgever weg gaat met een transitievergoeding, je te melden bij een outplacementbureau. Wacht niet af en probeer je leven op het gebied van werk gewoon op gang te houden. Met de maatregelen die we bij Outplacement op Maat hebben getroffen, kunnen we onze begeleiding prima digitaal voortzetten. Je kan dus veilig op afstand worden begeleid, en inhoudelijk verandert er niets. De loopbaanbegeleiders van OOM staan nog steeds klaar om jou te helpen bij de volgende stap in je loopbaan.