Kamp je met stress? Aangezien stress in principe een overlevingsmechanisme is, hoeft dat niet problematisch te zijn. Indien de stress dermate hevig en continu is dat u zich niet goed kan focussen, is het aan te raden hier wat aan te doen.

Stresscoaching

Als mensen zichzelf continue overbelasten kan dat leiden tot stress, en teveel stress kan leiden tot chronische stress. Dit heeft invloed op het functioneren en geeft allerlei fysieke en psychische klachten. Daarom is het belangrijk om stress op tijd te signaleren en preventief te werk te gaan.

Door stresscoaching word je persoonlijk en op maat begeleid door een stresscoach. Allereerst vindt er een intakegesprek plaats om een vast te stellen of er sprake is van stressklachten.

 

Programma op hoofdlijnen

Eerste 2 tot 3 weken: de intakefase De intakefase van een stresscoachingtraject bij Outplacement op Maat bestaat altijd uit een aantal stappen:

  • Telefonische uitleg over de aanpak en het invullen van een vragenlijst.
  • Gesprek met de stresscoach.
  • Inzet van een biofeedbackmeting
  • Opstellen van een plan van aanpak met daarin vermeld aan welke doelen zal worden gewerkt en hoeveel sessies daarvoor nodig zijn.

Het vervolgtraject (aantal sessies in overleg) Tijdens het traject krijg je inzicht in jouw situatie en leer je hoe je je herstel kunt bevorderen. Aan de hand van gesprekken en opdrachten wordt gewerkt aan doelen zoals:

  • Delegeren en reorganiseren.
  • Bewegen en ontspannen.
  • Leefregels en dagindeling bepalen en inzicht geven in oorzaken van stress en hoe hier mee om te gaan.
  • Balans vinden tussen inspanning en ontspanning.
  • Herstelgedrag aanleren en lifestyle veranderen.
  • Het opbouwen van conditie
  • Aandachtspunten bij het opbouwen van werkbelasting/re-integratie in kaart brengen

 

Tijdens de coaching krijg je het werkboek : “Stress in Balans” aangereikt.

Dit werkboek bestaat uit een aantal onderdelen: Inzicht: Denk hierbij aan de theorie welke invloed stress op het lichaam heeft, wat stress is, hoe je je stresslevel kunt verlagen en weer kunt herstellen. Opdrachten: uitwerken van de invloed van stress, welke stressklachten iemand ervaart, welke vormen van ontspanning men heeft, hoe je mind set werkt bij negatief of positief denken. Tools: ontspanning/meditatie oefeningen, podcasts, boekentips

Tijdens de sessies worden onderdelen van dit werkboek uitgelicht en is dit een waardevolle aanvulling op de gesprekken.

Duur van de training

De duur van de training is in overleg. Tijdens de intake wordt bepaald hoeveel sessies er nodig zijn. Een intake neemt gemiddeld 1,5 uur in beslag en een vervolgsessie ongeveer 1 uur. Tevens maken we tijdens de intake gebruik van een vragenlijst, aan de hand van de uitkomst van deze vragenlijst kan de stresscoach bepalen hoeveel sessies er nodig zijn.

Tarief € 97,- per uur

Download hier het productblad "stresscoaching"